Zrýchlite odchod na kúpalisko | Blog Mall.sk

Zrýchlite odchod na kúpalisko

Ráno sa už vidíte pri vode, takže z domu takmer vyletíte von. Až na kúpalisku ale zistíte, čo všetko vám chýba. Vyhnite sa obviňovaniu, kto mal to či ono zbaliť. Pred odchodom si odškrtajte náš zoznam a na kúpalisku budete za hviezdu.

1. Plavky sú základ

Plavky voľte podľa toho, na čo sa pri vode chystáte. Ak si brúsite zuby na zdolávanie vodných kilometrov, neurobíte chybu s pevnými pretekárskymi plavkami. Pre chytanie bronzu pribaľte druhý model, ideálne bez ramienok.

Ak vyrážate s deťmi na kúpalisko s toboganmi a inými kontaktnými vodnými atrakciami, siahnite po plavkách bez koráloknadbytočných strapcov. Malých pretekárov zbytočne tlačia a pri hre im budú prekážať.

V športových jednodielnych plavkách si skvele zatrénujete, ale po opálených širokých ramienkach nikto netúži. Zbaľte si radšej dvoje plavky.

Parádne plavky pre celú rodinu >>   

Celé plavky sú hitom tejto sezóny. Stavte na veselé farby. • 

Náš tip: Ak sa kúpete v chlórovanej vode, nezabudnite pred odchodom z kúpaliska plavky vymyť v nechlórovanej vode. Predĺžite im tak životnosť.

2. Osušky a deka

Koho by bavilo počúvať ťahanice detí o to, komu patrí aký uterák. Kúpte každému vlastnú ľahko rozpoznateľnú osušku napríklad s obľúbeným rozprávkovým alebo filmovým motívom. Na svoje si prídu milovníci zvieratiek, animovaných postavičiek, ale aj Hier o tróny alebo futbalových klubov.

Náš tip: Vaši malí huncúti nemajú na utieranie kvôli nekončiacemu blázneniu čas? Prehoďte cez nich uterákové pončo.

Pre vašich najmenších je ideálne uterákové pončo s praktickou kapuckou. • 

Veľký uterák síce môže deku nahradiť, ale váľanie na mokrej osuške nie je príjemný zážitok. Preto pribaľte aj plážovú deku. Niektoré modely majú aj všitý praktický vankúšik, na iné sa vojdete s celou rodinou.

Vyberte si plážovú deku >>

3. Ochrana pred slniečkom

Každý túži po bronzovom opálení, ale niekedy pobyt na slniečku nedopadne podľa našich predstáv. Aby ste neskončili s červenými nosmi a spálenými ramenami, nezabudnite si pribaliť:

 • vodeodolný opaľovací krém s ochranným faktorom minimálne 30,

• slnečné okuliare chrániace citlivé oči a okolie,

• klobúk alebo šiltovku,

• balzam na pery s ochranným faktorom,

• panthenol na prípadné spáleniny,

• a krém po opaľovaní.

Vybavte sa kozmetikou pred aj po opaľovaní >>

 

Nezabúdajte na pravidelné natieranie opaľovacím krémom - a to aj v prípade ak ste už tento rok stihli chytiť farbu. • 

4. Zábava do vody

To najnutnejšie so sebou už máte, na rad preto prichádza zábava.

Veľa mestských kúpalísk zakazuje vo vode používanie nafukovacích ležadiel a ďalších plavidiel, preto sa vždy najprv pozrite na pravidlá bazéna a buďte pripravení na to, že vás s nafukovacou flotilou môže plavčík z bazéna poslať preč.

Prírodné kúpalisko ale takéto obmedzenia nemá, preto nažhavte pľúca na nafukovanie kresielok, lehátok alebo zvieratkových plavidiel.

S vtipnými nafukovačkami sa stanete hviezdami kúpaliska či jazera. • 

Vyberte si vtipné nafukovačky a zábavné hračky do vody >>              

 Aby si vodu bezpečne užili aj najmenšie žubrienky, obstarajte im:

• rukávky,

• nafukovacie koleso,

• alebo pomocnú plávaciu doštičku.

Skúsenejší plavci nad hladinou príliš času nestrávia. Láka ich totiž objavovanie. Svojim malým potápačom nezabudnite pribaliť okuliare so šnorchlom, alebo aspoň plavecké okuliare, vďaka ktorým budú pod vodou vidieť a nebudú mať na konci dňa boľavé začervenané oči od chlóru.

 

Každý malý plavec sa rád hrá na potápača. Do kúpaliskovej prípravy preto nezabudnite pribaliť potápačské okuliare. • 

Náš tip: Zabavte deti lovením pokladov z dna bazéna. Skvele sa na to hodia puky, ktoré bezpečne klesnú na dno a na rozdiel od loptičiek zostanú po spadnutí na mieste.

5. Občerstvenie na deke

K dokonalosti dňa prežitého na kúpalisku nestačí len bláznenie a odpočinok na deke. Vo vode vám rýchlo vyhladne, preto si so sebou pribaľte dostatok pochúťok. V horúčave sa ale jedlo rýchlo kazí a sladké dobrôtky sa roztekajú. Riešením je prenosná chladnička.

Pasívny chladiaci box s pomocou chladiacich vložiek udrží vaše jedlo v skvelom stave po celý deň. Využijete ich nielen na kúpalisku, ale aj pri kempovaní alebo rybárčení.

Náš tip: Do chladničky vkladajte čo najchladnejšie potraviny. Aj sušienky alebo čokoládu dajte doma cez noc do chladničky. V chladiacom boxe tak nezdvihnú zbytočne teplotu.

Chladiace boxy a tašky >>

6. Hlavne bezpečne

Aj na pohodových kúpaliskách na vás môžu číhať rôzne nebezpečenstvá - s pár drobnosťami sa im s ľahkosťou vyhmete.

Na prírodných kúpaliskách bohužiaľ niekedy neviete, na čo šliapnete, či už ide o kúsok skla na kamienkovej pláži alebo iný ostrý predmet v piesku.

Vyberte si topánky do vody >>

Kúpaliskové sprchy sa zväčša nevyzačujú stopercentnou hygienickou čistotou, a preto sa do nich vždy vyzbrojte žabkami či šľapkami.

Na detialoch záleží. Nezabudnite si pribaliť žabky, ktoré využijete najmä v sprche, rozprašovač na osvieženie a fľašu na vodu. • 

7. Skrýša na cennosti

Nikdy nenechávajte peňaženky, kľúče od auta alebo mobily voľne položené na plážovej deke. Zbytočne pritiahnu pozornosť zlodejov. Ak viete, že z deky všetci odchádzate, zaobstarajte si na cenné drobnosti aspoň nenápadnú skrýšu. Dobre poslúži napríklad prázdna vymytá tuba na opaľovací krém alebo škatuľka od sušienok.

 

Top 5