Tipy na školské darčeky do 10 € | Blog Mall.sk

Tipy na školské darčeky do 10 €

Hoci o tom deti nechcú ani počuť, do konca prázdnin zostávajú necelé dva týždne. K nákupu školských pomôcok prihoďte aj malú drobnosť, ktorá deťom spríjemní prvé školské dni a zároveň ju v škole prakticky využijú. Inšpirujte sa, čo vybrať.

Kornútky pre prváčikov 

Pokiaľ je aj u vás tradíciou, že prváčikom v prvý školský deň nabalíte kornút plný darčekov, začnite už teraz premýšľať, čím ho naplníte. Zvykom sú sladkosti, s ktorými sa školák podelí s ostatnými deťmi, a je vhodné pridať aj malý darček – môže to byť hračka, plyšák alebo napríklad omaľovánky. Vyberajte podľa toho, čo vaše dieťa najviac ocení.

Drobnosťou urobíte veľkú radosť aj väčším deťom – nielen prváčikom.

In vrecúško na prezuvky

Trendy sa v školských laviciach menia polrok čo polrok a vrecko na prezuvky či telocvik je lacný spôsob, ako deťom zaobstarať vybavenie s ich obľúbeným (a aktuálne módnym) motívom.

Vrecko/batoh na stiahnutie šnúrkou je in a nosia ho malí aj veľkí. Nie je vhodný na učebnice, ale len na ľahké veci. • 

Nové puzdro a písacie pomôcky

Ak v prvej triede deti chceli trojposchodový peračník, za dva roky už budú túžiť len po puzdre, do ktorého všetky ceruzky len tak hodia. Doprajte im výbavu v obľúbenej farbe alebo s populárnym motívom a aj písanie úloh pôjde deťom viac od ruky.

Podporujte deti v rozvoji jemnej motoriky a zadovážte im nové pastelky, fixky alebo napríklad puzdro, do ktorého všetko schovajú. • 

K puzdru pridajte aj novú sadu pasteliek alebo fixiek a kreatívnym deťom určite kúpte aj dekoračný roller – pero, ktoré na papier prenesie zvolený motív.

Vzdelávacie hry

Nie je nič lepšie ako keď deťom do hry „prepašujete“ aj trochu učenia. A vzdelávacie hry a hračky sú tým pravým, keď chcete v deťoch vzbudiť záujem – napríklad o pravek, ľudské telo alebo vývoj dážďovky

Naučiť sa dá všetko, len musíte vedieť, ako vášmu školákovi pomôcť. Pokusy a experimenty sú tá správna voľba. • 

V rámci hier sa deti tiež pustia do výroby rakety na bublinkový pohon, alebo si vyskúšajú prácu v chemickom laboratóriu.

Na športové výkony

Prebuďte v deťoch záujem o telocvik s novým športovým tričkom. K lepším športovým výkonom pomôže aj hravá fľaša na nápoje, vďaka ktorej deti nezabudnú na pravidelné dopĺňanie tekutín.

Šport ku škole patrí a s novým tričkom pôjde skok do diaľky aj šplhanie ako po masle. • 

Aby dážď nestál deťom v ceste

Hneď ako začne škola, začnú aj jesenné fujavice. Vystrojte deti nepremokavým oblečením a tiež originálnym dáždnikom, vďaka ktorému zostanú v suchu a navyše ich už z diaľky spoznáte aj v dave ostatných žiakov.

Keď prší, chce sa ísť deťom do školy ešte menej. Farebný dáždnik ochráni proti vode a urobí deň veselším. • 

Školákov určite poteší aj štýlový zápisník na úlohy a školské poznámky, na poobedňajšie tvorenie sa hodí modelovacia hmota a zamilujú si tiež milý vankúšik s obľúbenou rozprávkovou postavičkou.

Aké darčeky dávate školákom vy? Napíšte nám svoje tipy na Facebooku

 

Top 5