Rodičia, pozrite: s týmto všetkým vám pomôže detská pestúnka | Blog Mall.sk

Rodičia, pozrite: s týmto všetkým vám pomôže detská pestúnka

Popri cumlíku a zásobe plienok sa stávajú neoddeliteľnou súčasťou rodičovskej výbavy aj detské pestúnky. Kontrolovanie bábätka, či je v poriadku a spí, však zďaleka nie je jediné, s čím vám pomôžu. Prečítajte si, ako môžu byť pestúnky užitočné.

1. Upokoja drobca za vás

Zobudí sa uprostred noci a neprestane kričať, kým mu mama nezaspieva jeho obľúbenú uspávanku. Je vám to povedomé? Skúste nechať uspávanie malého nezbedníka na pestúnku.

V moderných prístrojoch je nahraných niekoľko upokojujúcich uspávaniek, takže pestúnka dieťatko uchlácholí sama, bez toho, aby ste museli vstať z postele. A keď nepomôžu ani uspávacie melódie, možno zaberie svetlo s hviezdami. Tie najšikovnejšie pestúnky premietajú bábätku obrázky na stenu, aby váš drobec pokojne zaspal napríklad pri pozorovaní nočnej oblohy.

Nahrané uspávanky i farebné nočné svetlo sa postarajú o to, aby vaše dieťatko spokojne zaspávalo. • 

2. Kontrolujú ideálne prostredie v izbičke

Malé bábätko ešte nemá tak dobrú reguláciu telesnej teploty ako vy, preto ho aj mierna zmena teploty v miestnosti môže znepokojiť. Príliš nízka vlhkosť vzduchu zase spôsobuje suché oči alebo sucho v krku. V izbičke by preto malo byť tak akurát:

  • pre bábätko je najzdravšia teplota v byte okolo 16–20 °C,
  • vlhkosť vzduchu by sa mala pohybovať medzi 40–60 %.

To však neznamená, že musíte každú hodinu chodiť po byte s teplomerom alebo vlhkomerom a kontrolovať namerané hodnoty. Pestúnka to urobí za vás. Má špeciálny snímač teploty i vlhkosti vzduchu, ktorý prostredie v izbičke neustále sleduje a upozorní vás, keď sa hodnoty zmenia.

Spokojnosť dieťatka zaistí aj správna teplota a vlhkosť vzduchu v izbičke – s tým vám pomôže detská pestúnka. • 

3. Uľahčí vám nočné kŕmenie

Zatiaľ čo sa malý krikľúň zobudí, kedy sa mu zachce, a z pohodlnej postieľky sa hlasno dožaduje jedenia, vy musíte všetko nachystať a bábätko nakŕmiť – aj uprostred noci.

Aj v tej chvíli vám pomôžu detské pestúnky. Majú totiž nočné svetielko, vďaka ktorému si na kŕmenie posvietite a pritom nemusíte dieťatko rozladiť rozsvietením v celej izbe. Pokojne potom nechajte nočné svetielko zapnuté – dieťa aspoň nebude zaspávať v tme a nebude sa báť.

Najčastejšie majú pestúnky dosah 300 metrov – s tým si vystačíte v byte aj na dovolenke v menšom penzióne. • 

>> Ak potrebujete väčší dosah, vyberte si pestúnky do 800–1000 metrov. <<

4. Udržujú vás stále v kontakte s bábätkom

Niekedy dieťatko proste potrebuje počuť váš upokojujúci hlas. Keď si kúpite takzvanú obojsmernú pestúnku, nebudete počuť len vy nespokojného krikľúňa, ale aj on vás. A môžete s dieťatkom komunikovať na diaľku a uchlácholiť ho odkiaľkoľvek z domácnosti.

Pestúnky sú navyše natoľko citlivé na zvuk, že budete počuť aj to najmenšie zasmiatie, zamumlanie alebo začkanie vášho dieťatka, takže budete mať neustále prehľad o tom, ako sa mu darí.

A ak vám zvuková kontrola nestačí, siahnite po videopestúnkach, nech máte vášho drobca neprestajne na očiach. Video zvládnu prenášať aj večer – po zotmení sa totiž automaticky aktivujú infračervené LED diódy a vy tak môžete aj za tmy kontrolovať, či vaše dieťa spokojne spí alebo je čas na ďalšie kŕmenie.

 

Vďaka pestúnkam máte istotu, že sú vaše deti v bezpečí aj vo chvíli, keď nie ste v ich bezprostrednej blízkosti. • 

>> Preskúmajte novinky v detských pestúnkach na rok 2019. <<

Pestúnka v mobile

Ak sa vám nechce za pestúnku míňať peniaze, existujú aj šikovné mobilné aplikácie, ktoré inteligentného strážcu čiastočne nahradia. Myslite však na to, že sú závislé na dátovom prenose alebo wifi. Keď ich budete chcieť použiť napríklad na horách alebo pri cestovaní, nemáte istotu, že chytíte signál.

Pri použití aplikácie musíte navyše nechať jeden telefón v izbe pri bábätku, takže hrozí, že vám v nestráženej chvíli niekto zavolá a dieťatko prebudí, alebo že sa aplikácia sama vypne. Spoľahlivejšie je preto kúpiť si domov klasickú pestúnku.

Detské pestúnky sa líšia spôsobom prenosu zvuku, dosahom a funkciami. • 

>> Kúpte si domov pestúnku so všetkými funkciami, ktoré potrebujete. <<

Akú funkciu detských pestúnok oceňujete najviac? Napíšte nám do komentárov.

 

Top 5