Potešte učiteľku ručne vyrobenými darčekmi | Blog Mall.sk

Potešte učiteľku ručne vyrobenými darčekmi

Ako poďakovanie za vysvedčenie nemusíte dávať pani učiteľke nudnú kyticu alebo sviečku. Blysknite sa tento rok niečím odlišným a vyrobte jej s deťmi napríklad záložku do knihy alebo tašku na nákup. Máme pre vás 5 nápadov na vlastnoručne vyrobené darčeky, ktoré zaručene potešia viac ako tie z obchodu.

Ak si vaše dieťa svoju pani učiteľku obľúbilo, vymyslite darček, ktorý ju zahreje pri srdci. Kvety za chvíľu zvädnú a sviečky alebo čokolády dávajú všetci. Buďte originálny a vyrobte jej s dieťaťom osobné poďakovanie za vysvedčenie.

Deti môžete zapojiť do vystrihovania. • 

Záložka do knihy

Pre nadšené knihomoľky je perfektným darčekom záložka do knihy. Vždy, keď ju pani učiteľka do rozčítanej knihy vloží, spomenie si na vašu ratolesť.

Pripravte si:

• tvrdý biely alebo farebný papier,

• hodvábnu šnúrku,

• korálky,

• dierkovačku

• a nožnice.

Najskôr nachystajte náčrt záložky. Nakreslite na papier ľubovoľný tvar, ideálny je obdĺžnik, ktorý sa na jednej strane zužuje do špičky, a vystrihnite ho. Potom je čas na zdobenie - nechajte vášho potomka, nech sa vyblázni. Použite temperové farbičky, pastelky alebo na záložku nalepte miniatúru fotky spolužiakov.

Keď máte hotovo a všetky farbičky už zaschli, urobte dierkovačkou do hornej zužujúcej sa časti otvor. Ten potom pretiahnite hodvábnou šnúrkou, na ktorú môžete ešte navliecť jeden alebo viac korálok, a na konci urobte uzol.

Všetko pre kreatívne tvorenie >>

Originálnu pestrofarebnú záložku zvládnu vaše deti vytvoriť aj celkom samé. • 

Origami kytice

Ak je vaše dieťa dostatočne zručné a trpezlivé, pustite sa do výroby Puget z origami kvietkov. Tieto kvetinky nikdy nezvädnú. Veľa inšpirácie nájdete na Pintereste, skúste napríklad tulipániky, na ktoré potrebujete:

• farebné papiere v tvare štvorca,

• tavnú pištoľ,

• temperové farby

• a špajdle.

Najskôr si zafarbite špajdle na zeleno, aby verne napodobnili stonky kvietkov. Kvety poskladajte podľa návodu a tavnou pištoľou ich potom prilepte ku špajdliam. Kyticu môžete ešte zviazať dohromady stužkou alebo na ne môže dieťatko v keramickom krúžku vyrobiť vázičku.

Na tvorenie všetkého druhu sa vám bude hodiť lepiaca pištoľ. >>

Tulipánik z papierov mmôžete vyfarbiť vodovkami. Návod, ako origami vytvoriť nájdate napríklad na pintereste. • 

 Vysvedčenie pre pani učiteľku

Vaša ratolesť svoje známky dostane, ale čo pani učiteľka? Pripravte aj pre ňu ocenenie za jej prácu. Dajte jej najavo, ako veľmi si vážite všetko, čo vaše dieťa naučila. Oznámkujte ju napríklad za usmievavosť, za milosť alebo dobrosrdečnosť. Použite tvrdý papier vyššej gramáže, popíšte ho a pomaľujte fixkami, využite pečiatky alebo nálepky. Vysvedčenie môžete aj zarámovať.

Nemusíte ani maľovať vysvedčenia, akákoľvek detská kresba pani učiteľku zaručene poteší.

Maľovaný obrázok poteší každého. A z výrabania darčeku pre pani učiteľku si môžete urobiť celorodinnú aktivitu. • 

Poháre plné cukru

Pani učiteľky si občas potrebujú niečím obaliť nervy. Do uzatvárateľného pohára dajte obľúbené sladkosti - lentilky alebo cukríky - a pohár buď pomaľujte, alebo naň pripevnite ceduľku s poďakovaním. Napíšte naň trebárs "Vďaka za všetko, čo ste ma naučila" alebo "Pre najlepšiu pani učiteľku".

Taška na nákup

Každej gazdinke sa hodí plátená taška na nákup. Jednofarebný polotovar kúpite trebárs vo výtvarných potrebách. Potom vám už stačia len farby na textil alebo akryly, ktorými vaše dieťa tašku pre svoju milovanú učiteľku vyzdobí. Okrem toho môžete použiť aj trblietky v tube.

Výtvarné potreby nájdete tu >> 

Obyčajnú plátenú tašku zoženiete napríklad vo výtvarných potrebách a vaše deti sa na nej môžu kreatívne vyblázniť. • 

 

Top 5