Baby shower: pripravte dokonalú party pre budúcu mamičku | Blog Mall.sk

Baby shower: pripravte dokonalú party pre budúcu mamičku

Kamarátka je v očakávaní a na vás padla milá povinnosť usporiadať pre ňu baby shower? S pár jednoduchými krokmi zorganizujete party, na ktorú bude budúca mamička spomínať dlhé roky.

Baby shower, teda tehotenský večierok, sa už aj u nás začal tešiť veľkej obľube. Ide o oslavu nastávajúcej maminky a jej bábätka, ktorá sa organizuje niekoľko týždňov pred pôrodom. Ako taký večierok prebieha a na čo by ste pri organizácii nemali zabudnúť?

Pozor na termín

Baby shower by sa mala konať 4 až 6 týždňov pred termínom pôrodu. Najneskôr ale 3 týždne pred pôrodom. Myslite na to, že čím bližšie sa blíži termín pôrodu, tým náročnejšie to môže byť pre budúcu mamičku. Radšej teda party zorganizujte s dostatočným predstihom.

Prekvapenia si premyslite

Skôr ako sa pustíte do plánovania party s prekvapením, zamyslite sa nad tým, aký je nastávajúca maminka typ človeka. Miluje spontánne akcie alebo uprednostňuje mať vo všetkom prehľad a pri slove prekvapenie jej stoja vlasy dupkom? Akonáhle si to ujasníte, máte dve možnosti:

  • celý večierok tajne naplánovať
  • do príprav zapojiť aj nastávajúcu mamičku.

Samozrejme od nej nemôžete očakávať, aby pripravovala občerstvenie či vešala výzdobu, určite vám však rada prezradí, koho by na večierok chcela pozvať a aké darčeky by si priala pre svoje bábätko.

Spíšte si zoznam hostí

Na tehotenský večierok pozvite príbuzných a kamarátov. Tradíciou býva, že medzi hosťami sú len nastávajúce tety a žiadni ujovia. Jedná sa o typicky dámske posedenie, takže na zozname hostí nie je ani otecko.

Vyberte miesto a výzdobu

Oslavu môžete usporiadať priamo u nastávajúcej mamičky, ak ste sa ale rozhodli pripraviť jej prekvapenie, radšej vyberte iné miesto. Skvelou voľbou je obľúbená kaviareň alebo park, kde si môžete urobiť piknik. Ak sa bude party konať u nastávajúcej maminky, počítajte s tým, že pomôžete s prípravami aj upratovaním.

Ak viete pohlavie bábätka, myslite na to aj pri výzdobe. • 

Na správnej baby shower by nemali chýbať balóny najrôznejších tvarov a girlandy. Pokojne pre večierok vymyslite jednotnú tému alebo štýl a pri vytváraní výzdoby ho zachovajte.

Nezabudnite, že robíte aj oslavu pre bábätko, takže roztomilosti sa medze nekladú. Vyberte balóniky v tvare zvieratiek alebo papierové tanieriky s detskými motívmi.

Dekorácie na baby shower vyberiete tu >>

Navrhnite pozvánky

Keď budete mať ucelený zoznam hostí a termín s mietom konania večieku, tak vám zostáva už len pozvať hostí. Vytvorte alebo objednajte pozvánky, ktoré budú ladiť s charakterom akcie. Hostia by sa v pozvánke mali tiež dozvedieť, aký program ste pripravili – hry, súťaže tombolu a podobne. Pokojne im skúste aj nenápadne naznačiť, že na tento druh party je bežné priniesť darček pre bábätko alebo nastávajúcu maminku.

Pripravte pohostenie

Obľúbeným pohostením na tehotenský večierok sú sladké muffiny, cupcakes alebo domáce lízatka. Samozrejmosťou sú aj jednohubky alebo sendviče. Typické pohostenie na baby shower sú malé porcie – mini pizze alebo mini tortičky zaručene pridajú na roztomilosti.

Jednohubky sú na baby shower ako stvorené. • 

Inšpirujte sa receptami na sladké muffiny >>

Aké vybrať darčeky?

Praktickým riešením je vytvoriť spoločne s nastávajúcou maminkou darčekový zoznam. Mamička naň napíše veci, ktoré by potrebovala a hostia k nim pripíšu svoje meno. Vyhnete sa tak situácii, kedy by medzi darčekmi boli tri hniezdočka pre bábätko alebo päť telových olejov.

Ak má už maminka väčšinu vecí pripravených, skúste zaimprovizovať. Vytvorte pre pozvané dámy súkromnú udalosť na Facebooku, kde spoločne vymyslíte prekvapenie. Napríklad to, že sa s kamarátkami budete striedať vo varení pre maminku po dobu šestonedelia, aby mala dostatok času na bábätko.

Ak je večierok prekvapením, bude výber možno trochu náročnejší. Určite ale nešliapnete vedľa, keď vyberiete:

Mamičke vyberte napríklad niečo z kvalitnej kozmetiky alebo fotoalbum na fotky bábätka.

 

Top 5