Tradícia a nostalgia: Spoznajte vianočné trendy pre rok 2020 | Blog Mall.sk

Vidiek a nostalgia: spoznajte vianočné trendy pre rok 2020

Veľké vianočné večierky a megalomanská výzdoba sa k roku 2020 proste nehodí. Dizajnéri sa tento rok vracajú k skromnosti a útulnej atmosfére domáceho krbu, ktorá poskytuje útechu v náročných časoch. Inšpirujte sa vianočnými trendami pre rok 2020 v znamení odpočinku, pokoja, tradícií a nostalgie.

Farba Vianoc 2020

Pre tohtoročné Vianoce zvolili dizajnéri tmavo modrú farbu, ktorá v kombinácii so svetielkami na vianočnom stromčeku pripomína romantickú nočnú oblohu. Preto tmavo modré ozdoby doplňte malými nenápadnými žiarovkami a vytvoríte dokonalú ilúziu idylického večera pod šírym nebom.

Tmavo modrá dáva priestor milovníkom klasickej elegancie, pretože sa skvele kombinuje so zlatými ozdobami. Dizajnéri ale tento rok zvolili skôr cestu skromnosti a útulnosti. Tmavo modré ozdoby, či už na vianočnom stole alebo stromčeku, skvele doplnia biele reťaze či prírodné prvky ako šišky, vetvičky či slamené dekorácie. Inak ale tmavomodrú jednoducho skombinujete s akoukoľvek svetlou farbou.

Prírodné ozdoby kraľujú tomutu roku. Použiť ich môžete v cele vianočnej výzdobe • 

Dekorácie v duchu tohtoročných trendov nájdete na MALL.SK >>

Vianoce ako za starých čias

Tento rok bol náročný, a preto nie je náhoda, že sa tohtoročné trendy uberajú k nostalgii a túžbe po starých dobrých časoch. Vianočným trendom dominuje rustikálny štýl evokujúci vidiek, detstvo u babičky a vianočné tradície.  Výhodou je tiež, že tento štýl nezaťaží vašu peňaženku.

Tipy na vianočné ozdoby v rustikálnom štýle

  • Poobzerajte sa po slamených ozdobách – vyzdobíte nimi stromček, jedálny stôl aj steny obývačky.
  • Vyskúšajte tiež prírodné ozdoby z badyánu alebo sušených plátkov pomaranča. Na stromček sa tento rok skvele hodia jablká, šišky či vlašské orechy. Jednoducho ich pripevníte na háčik a zavesíte na vetvičky vianočného stromčeka.
  • Prírodné ozdoby doplňte krásnymi sklenenými guľami, ideálne staršími po starých rodičoch.
  • Na jedálny stôl zvoľte cibuliakové riady a staré svietniky.
  • Tento rok nešetrite ani s medovníčkami. Využijete ich nielen ako pochúťku pre celú rodinu, ale tiež ako ozdoby.

Ozdoby na vianočný stromček >>

Udržateľné Vianoce

K skromnosti a tradičnému poňatiu tohtoročných Vianoc patrí tiež udržiteľnosť. Namiesto nového baliaceho papiera použite napríklad zbytky látok, staré noviny či obyčajný baliaci papier, ktorý si sami vyzdobíte. Na slávnostnom stole sa zas vyhnite papierovým servítkam a radšej použite látkové.

 

Top 5