Cheese cake 3x inak | Blog Mall.sk

Sladká tečka ku káve: 3 recepty na cheesecake

Upečte si doma kaviarenský trend, po ktorom sa na tanieri len zapráši. Na svoje si prídu milovníci čokolády, ovocia aj sviežich dezertov s citrusmi. Objavili sme pre vás 3 neodolateľné recepty na pečený aj nepečený cheesecake, podľa ktorých sa vám vždy podarí na jednotku.

Limetkový cheesecake zo syra Philadelphia

Na tento osviežujúci cheesecake potrebujete

• 150 gramov BeBe alebo svojich obľúbených sušienok,

• 75 gramov rozpusteného masla,

• 600 gramov syra Philadelphia,

• 130 gramov cukru,

• 3 žĺtky,

• vanilku

• a šťavu z 2 limetiek.

Príprava Cheesecake vám zaberie zhruba pol hodiny. Postupujte nasledovne:

1. V mixéri rozdrvte sušienky a primiešajte k nim rozpustené maslo.

2. Zmes utlačte na dno okrúhlej formy s priemerom 20 až 23 centimetrov.

3. Formu umiestnite na pár minút do chladničky.

4. Medzitým si predhrejte rúru na 180 °C.

5. Ručne alebo v kuchynskom robotovi vyšľahajte syr, žĺtky a cukor.

6. Potom do zmesi pridajte vanilku a limetkovú šťavu a znovu premiešajte.

7. Zmes nalejte na tortový základ a pečte v rúre 55 minút.

 Tortové formy nielen na cheesecake nájdete tu >>

Aj keď cheesecake vyzerá lákavo už teraz, nechajte ho vychladnúť a potom ho umiestnite do chladničky. Po vybratí z chladničky mu dajte pol hodinku, aby zmäkol a mal výraznejšiu chuť.

Limetkový cheesecake pripravíte a upečiete zhruba za hodinku a pol. • 

Náš tip: Aby váš výtvor vyzeral ako ten z cukrárne, ozdobte cheesecake pred podávaním limetkovou kôrou, mätou alebo napríklad menšími kúskami horkej čokolády.

Základný recept na nepečený čokoládový cheesecake

Kalórie hoďte za hlavu, tento cheesecake pripravte z čokolády, ktorú máte najradšej, či už je horká alebo mliečna.

Na prípravu potrebujete:

• 2 balenia BeBe keksov,

• 180 gramov rozpusteného masla,

• 500 gramov mascarpone,

• 350 gramov čokolády (250 ml na náplň a 100 ml na polevu),

• 100 gramov čokolády na polevu,

• a 260 mililitrov smotany na šľahanie (130 ml na náplň a 130 ml na polevu).

Príprava čokoládového Cheesecake vám zaberie menej ako pol hodinky.

Najskôr si pripravte tortový základ:

1. Dno tortovej formy vyložte papierom na pečenie.

2. Rozmixujte sušienky na jemný prášok a potom k nim primiešajte rozpustené maslo.

3. Zmes utlačte v tortovej forme s priemerom 20 až 23 centimetrov.

4. Formu umiestnite na pár minút do chladničky.

Teraz je na rade náplň:

1. Čokoládu rozpustite vo vodnom kúpeli a necháte ju vychladnúť.

2. Potom k nej primiešajte mascarpone.

3. Zvlášť zmiešajte vyšľahanú šľahačku a mlieko.

4. Všetky suroviny potom zmiešajte dohromady a výslednú zmes nalejte na tortový základ.

A ako posledné pripravte čokoládovú polevu:

1. V kastróliku zohrejte smotanu.

2. Keď bude horúca, nalámte do nej čokoládu.

3. Polevu nalejte na cheesecake.

Hotový cheesecake uložte k spánku do chladničky, aby poriadne stuhol.

Kvalitnú čokoládu na maškrtenie a pečenie nájdete tu >>

Na čokoládový cheesecake použite akúkoľvek čokoládu, ktorú máte radi. A pokojne ho ešte vylepšite prelivom z Nutelly. • 

Cheesecake z lesného ovocia

Odniesli ste si z lesa veľké zásoby lesného ovocia alebo vás obdarovali príbuzní? Pustite sa do prípravy sladkého cheesecake. Na prípravu sa hodia akékoľvek dary lesa.

Na korpus potrebujete

• 250 gramov BeBe keksov,

• 50 gramov mandlí

• a 120 gramov rozpusteného masla.

Na náplň si prichystajte

• 500 gramov mäkkého tvarohu,

• 250 mililitrov kyslej smotany,

• 50 gramov masla,

• 1 vajce,

• 25 gramov mandlí,

• 2 lyžice hladkej múky,

• 150 gramov cukru,

• šťavu z ½ citróna,

• balíček vanilkového cukru,

• nastrúhanú pomarančovú kôru,

• 500 gramov sezónneho lesného ovocia

• a balíček tortovej želatíny.

Naservírujte cheesecake hosťom štýlovo >> 

Postupujte nasledovne:

1. Sušienky a mandle rozmixujte.

2. Potom ich primiešajte do hrnca k rozpustenému maslu.

3. Zmes utlačte na dno tortovej formy s priemerom 28 centimetrov.

4. Nažhavte rúru na 180 °C.

5. Dno tortovej formy vyložte papierom na pečenie, nalejte cesto a vložte na 12 minút do rúry.

6. Než sa základ upečie, rozmixujte tvaroh s kyslou smotanou, maslom, vajcom, hladkou múkou a cukrom.

7. Dochuťte citrónovou šťavou, vanilkovým cukrom a pomarančovou kôrou.

8. Náplň nalejte na hotový základ a nechajte ešte 45 minút v rúre pri 150 °C.

Cheesecake z lesného ovocia je ideálny ako sladká bodka ku káve alebo čaju.

Cheese cake z lesného ovocia má skvelú osviežujúcu chuť. • 

Cheesecake potom nechajte vychladnúť v rúre pri otvorených dvierkach. Na záver pridajte nadrobno nakrájané ovocie a zalejte želatínou, ktorú pripravíte podľa návodu na obale. Po 3 hodinách v chladničke sa konečne pustite do maškrtenia.

Tipy na prípravu dokonalého cheesecake

1. Než sa pustíte do príprav, vyberte všetky suroviny (hlavne mliečne produkty) z chladničky 3 hodiny vopred. Máte tak istotu, že sa náplň nezrazí.

2. Keď nemáte syr Philadelphia, pripravte si domácu lučinu. Zmiešajte 0,5 kilogramu kvalitného jogurtu a 125 mililitrov smotany. Do hrnca dajte cedidlo alebo sito, naň plátno alebo utierku a nakoniec príde zmes jogurtu a smotany. Hrniec takto dajte na 24 hodín do chladničky a nechajte odkvapkať. A domáce lučina je na svete.

3. Pečenie Cheesecake neuponáhľajte a vždy sa držte odporúčanej teploty v recepte. Ak pečiete v plynovej rúre, teplotu znížte o 15 až 20 °C, inak sa cheesecake pripečie.

4. Že je cheesecake hotový spoznáte podľa toho, keď sa náplň po kliknutí do formy chveje ako želé. Taká konzistencia je ideálna, v opačnom prípade to znamená, že je cheesecake v rúre už príliš dlho a náplň bude suchá.

Nezabudnite, že sme v tom spolu. Rýchlo a s ohľadom na dodržanie bezpečnostných pravidiel vám dovezieme všetko, čo potrebujete.

A aby vám nič neuniklo, sledujte nás na sociálnych sieťach. Sme na FacebookuInstagrame a YouTube.

 

Top 5