Recenzia zubnej sprchy Oral-B Aquacare ProExpert | Blog Mall.sk

Recenzia Oral-B Aquacare: kam nemôže kefka, musí zubná sprcha

Medzi zubami existujú miesta, do ktorých zubná kefka ani zubná niť nikdy nepreniknú. Každému, kto chce mať žiarivý úsmev bez povlaku a kazov, preto lekári odporúčajú zubnú sprchu. V našej recenzii sme sa pozreli na zúbok zubnej sprche Oral-B Aquacare ProExpert, ktorá sľubuje niekoľko režimov čistenia a ďalšie vychytávky.

Prečo používať zubnú sprchu

Ak ste ešte o zubnej sprche nepočuli, možno vám tento prístroj bude pripadať vtipný. Ide naozaj o akúsi miniatúrnu verziu bežnej sprchy. Priložíte ju k zubom, pustíte prúd vody a zo všetkých strán si zuby „vysprchujete”. Prečo však zubári považujú zubnú sprchu za taký zázrak?

Pretože pulzujúci prúd vody sa dostane tam, kam zubná niť ani štetiny kefky nedočiahnu. Prenikne do takzvaných parodontálnych vačkov medzi zubami, v ktorých sa hromadia okrem zvyškov jedla aj baktérie, ktoré spôsobujú paradentózu.

Pulzujúci prúd navyše masíruje ďasná, ktoré sa vďaka tomu lepšie prekrvujú, odolávajú zápalom a rýchlejšie sa hoja. Každodenné používanie zubnej sprchy taktiež odstraňuje zubný kameň. Pamätajte si však, že zubná sprcha kefku nenahradí. Zubní lekári ju odporúčajú používať spolu s kefkou, a to buď po vyčistení zubov, alebo pred ním.

Čo nájdete v balení

Zubná sprcha Oral-B Aquacare ProExpert k nám dorazila v kartónovej škatuli, na ktorú ste zvyknutí pri väčšine drobných spotrebičov do domácnosti. Vnútri sme okrem samotnej zubnej sprchy našli tiež:

  • 2 nadstavce,
  • nabíjaciu stanicu
  • a 2 manuály.

Oba nadstavce sú rovnaké, ale má to svoj dôvod. Jeden je pre vás a druhý pre iného člena vašej domácnosti. Mať vlastný nadstavec je hygienickejšie a máte istotu, že si nebudete navzájom vymieňať baktérie. Výrobcovia nadstavce farebne odlíšili, takže si ich nepomýlite.

Nadstavec vkladáte do otvoru v hornej časti sprchy – stačí ho len nasadiť a zatlačiť. Aj napriek jednoduchému nasadeniu pevne drží a nevypadáva. • 

Manuál, ktorý nájdete v balení, slúži hlavne na pochopenie režimov a tlačidiel. Ak ste ústnu sprchu nikdy nepoužívali, musíte si prejsť aj webové stránky výrobcu oralb.cz, kde sa dočítate, ako sprchu správne používať.

Zuby si vysprchujete kdekoľvek

Medzi hlavné prednosti zubnej sprchy Oral-B patrí jej bezdrôtové prevedenie. Na pár hodín ju postavíte do nabíjacej stanice a pri každodennom sprchovaní vydrží batéria niekoľko týždňov. Vďaka tomu si ju môžete pohodlne pribaliť na pracovnú cestu alebo na dovolenku. Svojimi rozmermi pripomína puzdro na okuliare, takže sa vám pohodlne zmestí aj do kabelky.

Vďaka dlhej výdrži si nabíjaciu stanicu na cesty baliť nemusíte. Stačí, keď sprchu nabijete pred odjazdom. • 

V bočnej časti sprchy nájdete nádržku na vodu s objemom 140 ml. Toľko vody vám vystačí približne na minútu sprchovania, ale záleží na zvolenej intenzite prúdu. Ak si chcete zuby sprchovať dôkladne, budete musieť vodu niekoľkokrát doliať, čo však nie je problém. Stačí na pár sekúnd odklopiť dvierka na nádržke, pustiť kohútik a môžete sprchovať ďalej.

Väčší objem by sa podpísal na rozmeroch sprchy, takže radšej počas sprchovania dopĺňať vodu než mať doma sprchu s obrovským kanistrom.

Nádržku naplníte odklopením malých dvierok. Okrem vody z kohútika môžete použiť aj ústnu vodu. • 

Šesť režimov sprchovania, ktoré si poradia so strojčekmi aj implantátmi

Na výber máte tri režimy intenzity a dva spôsoby prúdenia vody – celkom teda 6 možností nastavenia. Vyberiete si buď:

  • rotačný prúd, ktorý má tvar kruhu a sprchuje väčšiu plochu,
  • alebo lineárny prúd, ktorý strieka vodu na jedno miesto.

Z hľadiska intenzity alebo sily prúdu máte na výber:

  • štandardný režim na bežné sprchovanie,
  • intenzívny režim, ktorý odstráni aj dôkladne usadené zvyšky jedla,
  • a citlivý režim pre tých, ktorí majú citlivé zuby.

Ak si chcete intenzitu vyladiť do dokonalosti, využijete aj funkciu On-Demand, vďaka ktorej si intenzitu nastavíte podľa seba. Na nás bol napríklad štandardný režim príliš slabý, ale intenzívny priveľmi silný. Pomocou tejto funkcie sme našli zlatú strednú cestu.

Táto zubná sprcha urobí radosť aj všetkým majiteľom strojčekov, zubných implantátov alebo mostíkov. Kefka by ich mohla poškodiť, ale zubná sprcha ich vďaka citlivému režimu dôkladne a šetrne vyčistí.

Výrobcovia z Oral-B sa už na škatuli chvália technológiou Oxyjet, a to úplne zaslúžene. Vďaka nej sa voda pri sprchovaní mieša so vzduchom a vznikajú tak mikroskopické bublinky, ktoré sa dostanú až pod líniu ďasien, kde prasknú. Hlboko usadené baktérie totiž zničí iba kyslík.

Intuitívne ovládanie, na ktoré si rýchlo zvyknete

Na prednej strane zubnej sprchy nájdete tri tlačidlá, pomocou ktorých zapínate sprchu a meníte silu prúdu. Vďaka pogumovanému povrchu sa tlačidlá príjemne stláčajú a intenzitu tak pohodlne zmeníte aj počas sprchovania. Výrobcovia dizajn vytvarovali tak, že dokonale sadne do dlane.

Na ovládanie zubnej sprchy vám stačia tri tlačidlá. • 

Okrem tlačidiel nájdete na prednej strane aj svetelnú diódu, ktorá vám ukáže, akú intenzitu máte práve nastavenú. Rotačný alebo lineárny prúd si nastavíte tlačidlom na nadstavci.

Sprcha nie je tak hlučná ako elektronické zubné kefky, ale napriek tomu je hlasnejšia než čistenie zubov klasickou kefkou. Ak nechcete v noci zobudiť svojich blízkych, radšej si pri sprchovaní zavrite dvere do kúpeľne.

Záver: ničiteľka nečistôt, ktorú si zbalíte kamkoľvek

Zubná sprcha Oral-B Aquacare ProExpert si poradí aj s nečistotami, na ktoré štetiny zubnej kefky nedočiahnu. V porovnaní s inými sprchami zvyšuje jej účinnosť technológia Oxyjet (mixovanie vody s mikrobublinkami vzduchu) a možnosť vyladiť prúd a intenzitu sprchovania do dokonalosti. Vďaka bezdrôtovému prevedeniu a dlhej výdrži si ju navyše bez problémov pribalíte na akúkoľvek cestu.

Z hľadiska účinnosti a dizajnu si sprcha zaslúži jednotku s hviezdičkou. • 

>> Kúpte si zubnú sprchu Oral-B Aquacare ProExpert na MALL.SK. <<

A aby vám nič neuniklo, sledujte nás na sociálnych sieťach – sme na Facebooku, Instagrame aj na YouTube.

 

Top 5