Recenzia kávovaru Philips Series 2200: v jednoduchosti je krása | Blog Mall.sk

Recenzia kávovaru Philips Series 2200: v jednoduchosti je krása

Dobrá šálka kávy je niečo, bez čoho niektorí nedokážu ráno vstať z postele. Espresso z kávovaru Philips Series 2200 EP2220/10 vás však na nohy rozhodne postaví. Prečítajte si, čím nás tento kávovar nadchol a kde má ešte rezervy.

Philips Series 2200 je automatický kávovar, ktorý vám do dvoch minút od spustenia pripraví chutné espresso a pomocou napeňovacej dýzy mliečnu zamatovú penu do kapučína či latté.

Je to fešák

Ihneď po vybalení z krabice nás kávovar príjemne prekvapil svojím elegantným vzhľadom. Je inšpirovaný talianskymi dizajnérmi, takže matné a lesklé čierne plochy vkusne dopĺňajú detaily striebornej farby. Kávovar je pomerne ľahký, ale na kuchynskej doske pekne sedí a pri príprave kávy sa netrasie ako lacnejšie modely.

Kávovar sa veľmi ľahko ovláda a keď potrebuje doplniť kávu, vodu alebo vyčistiť, ozve sa sám. • 

Návod môžete pokojne zahodiť

Pred prvým spustením kávovaru vám určite odporúčame prejsť si návod. Potom už ho však môžete zahodiť, pretože ovládanie prístroja je tak jednoduché, že už návod nebudete nikdy potrebovať.

Kávovar má intuitívny ovládací panel, na ktorom si volíte druh nápoja, množstvo šálok, silu kávy i jej vône. Zároveň vám na displeji ukáže, čo práve potrebuje – napríklad doplniť kávu, doliať vodu alebo vyčistiť.

Na vaše vytúžené espresso stačí:

  • zapnúť kávovar a počkať niekoľko sekúnd, než sa zahreje,
  • stlačiť tlačidlo požadovaného nápoja, dvakrát, ak chcete pripraviť dve šálky zároveň,
  • nastaviť silu kávy a arómu (obe majú 3 úrovne)
  • a znovu stlačiť tlačidlo vybraného nápoja.

Kávu si vychutnáte, ale hustú cremu nemá

Kávovar Philips vám pripraví šálku voňavej kávy s ľahkou penou. Hustú cremu však nemôžete očakávať od žiadneho automatického kávovaru. Na to by ste si museli kúpiť omnoho drahší a hlavne zložitejší pákový kávovar.

Káva má napriek tomu veľmi peknú farbu, chuť aj vôňu. Nás ráno na nohy postavila, takže nepochybujeme o tom, že postaví na nohy i vás.

S napeňovacou dýzou pripravíte jemnú mliečnu penu

Ak vaše srdce dychtí po kapučíne alebo latté, oceníte napeňovaciu dýzu na mlieko a výškovo nastaviteľný prívod kávy, vďaka ktorému si môžete kávu urobiť aj do vysokého hrnčeka.

Dýza má slušný tlak, takže vám pripraví hustú penu, ktorá je zamatovo jemná. • 

Ak by ste túžili po nadýchanej pene, ktorá drží tvar a konzistenciu, kúpte si radšej samostatný speňovač mlieka.

Keramický mlynček povyšuje kávu na ďalšiu úroveň

Každý kofeínový nadšenec vám povie, že mlynček je to, čo rozhoduje o kvalite kávy. Ak by kávu namlel príliš najemno, dôjde k spáleniu kávy a to v nej zanechá nepríjemnú pachuť. Ak je káva priveľmi nahrubo, voda cez ňu rýchlo pretečie a nápoj stratí na sile aj aróme.

Preto sme nadšení z toho, že si výrobca dal v tomto prípade na mlynčeku naozaj záležať:

  • Mlynček je 100 % keramický, takže je veľmi pevný – výrobca sľubuje, že zvládne pripraviť prinajmenšom 20 000 šálok kávy.
  • Hrubosť mletia si nastavíte na jeden z 12 stupňov presne podľa toho, ako máte svoju kávu radi.
  • Stroj si zakaždým pomelie len toľko kávy, koľko jej práve potrebuje, takže káva zbytočne nevyprchá.

Kávovar má navyše taktiež uzáver Aroma Seal, ktorý podľa výrobcu chráni kávové zrná pred stratou vône a znižuje hluk pri mletí.

Ak máte ráno dosť času, môžete si kávu pomlieť bezhlučne v ručnom mlynčeku a potom ju pomocou naberačky priloženej v balení nasypať do dávkovača mletej kávy. • 

Kávičkujte s minimom starostí

Na automatickom kávovare Philips Series 2200 EP2220/10 je úplne najlepšie to, že sa oň nemusíte prakticky vôbec starať. Keď príde čas doplniť vodu alebo kávové zrná, prípadne kávovar vyčistiť, sám si to vyžiada.

Stačí, aby ste raz za čas vysypali zásobník použitej kávy a vyliali nádobku na odtokovú vodu. To vás čaká asi po 20 pripravených kávach.

Najotravnejšie býva pri automatických kávovaroch častá potreba odvápňovania a čistenia vodného kameňa. To sa vám však s kávovarom Philips Series 2200 EP2220/10 nestane. Filter Aqua Clean sa postará o dôkladnú čistotu vody, takže bez nutnosti odvápňovania zvládne až 5 000 šálok. Ak je potrebné filter vymeniť, prístroj vás na to sám upozorní.

Vďaka špeciálnemu filtru na vodu, ktorý ku kávovaru Philips dostanete, sa o kávovar nemusíte takmer vôbec starať. • 

Verdikt: dobrá káva s minimom úsilia

Za nás je kávovar Philips Series 2200 EP2220/10 perfektnou voľbou pre tých, ktorí hľadajú spoľahlivý kávovar s kvalitným mlynčekom a neuspokoja sa s priemernou kávou. Na automatický kávovar pripravuje Philips nadpriemerne chutnú a voňavú kávu, ktorá ráno rozhodne splní svoj účel.

Veľmi oceňujeme hlavne nenáročnosť jeho údržby a drobné vychytávky – ako napríklad výškovo nastaviteľný prívod kávy. Už nikdy totiž nemusíte zahodiť svoj obľúbený hrnček len preto, že sa nezmestí pod dýzy kávovaru.

Kávovar Philips nás nadchol svojou jednoduchosťou a nenáročnosťou údržby. Ak sa neuspokojíte s priemernou kávou, je pre vás tento kávovar správnou voľbou. • 

A aké sú vaše skúsenosti s automatickými kávovarmi? Napíšte nám do komentárov.

 

Top 5