Originálne svadobné hry | Blog Mall.sk

Originálne svadobné hry

Hry na svadbe dokážu rozprúdiť zábavu a vyplniť hluché miesta. Klasický kvíz so zdvíhaním topánok ste už hrali na svadbe asi miliónkrát. Buďte originálni a zvoľte neopozeranú zábavu, ktorá svadobných hostí prekvapí. Inšpirujte sa našimi tipmi.

Dom snov pre nevestu

Modré z neba si manželia sľubujú celkom bežne. Čo ale taký dom snov? Skvelá úloha pre ženícha, aby ho pre svoju drahú postavil priamo na svadbe.

1. Pripravte si zásobu modelovacej hmoty. V ideálnom prípade kúpte takú, ktorá sa dá vypáliť.

2. Hmotu dajte ženíchovi a nechajte ho vytvarovať dom snov podľa inštrukcií novomanželky. Zatiaľ čo ona bude popisovať, akú si praje strechu, farbu fasády a či by chcela dom dvojposchodový, ženích modeluje bývanie.

3. Keď budú hotoví, vymodelovaný príbytok im vezmite. Dopredu sa dohodnite so svadobným šéfkuchárom na tom, aby ste dom snov mohli dať zapiecť do rúry. O polnoci potom môžete novomanželom podarovať originálny svadobný dar – model ich vysnívaného domu.

Dobrú chuť! Poslepiačky

Ak sú ženích s nevestou labužníkmi, ktorí si potrpia na dobré jedlo, bude ochutnávacia hra to pravé.

1. Na pódium pozvite novomanželov a dobrovoľníkov. Všetkým zaviažte oči.

2. Pripravte niekoľkochodové menu – z každého jedla stačí len toľko lyžičiek, koľko máte účastníkov.

3. Zvoľte jedlá, ktorí majú ženích s nevestou najradšej, alebo vyberte neobvyklé kombinácie chutí, ktoré jedia len oni.

4. Postupne dajte všetkým súťažiacim ochutnať a po každom kole si zapíšte odpovede. Spoznajú novomanželia najviac jedál?

K svadbe patrí poriadna hostina. Tak prečo ju neskombinovať aj so zábavou? Vyberte obľúbené jedlá novomanželov a súťaž na ochutnávku môže začať. • 

Vrece plné zábavy

Táto hra nemusí byť každého šálka kávy, ale v neskorších nočných hodinách ju určite oceníte. Odohráva sa na parkete a potrebujete na ňu iba vrece vtipných rekvizít a oblečenie.

1. Pripravte si vrece a dajte doň rôzne vtipné veci, ktoré nájdete doma – parochne, staré oblečenie, podbradníky, čiapku s brmbolcom, pruhované podkolienky alebo aj indiánsku čelenku. Nápadom sa medze nekladú.

2. Hru začnite hrať, keď je na parkete najviac ľudí. Pustite hudbu a počas tanečného kola nechajte medzi svadobčanmi vrece kolovať.

3. Vždy, keď prestane hrať hudba, zábava začína – ten, u koho sa vrece zastaví, musí v ňom zaloviť a vytiahnuť si prvú vec, ktorá mu príde pod ruku. Prehrabávanie je zakázané. Vylovený kúsok si človek na seba oblečie.

4. A ideme ďalej – pustite hudbu, podajte vrece, pesničku stopnite a nechajte nového šťastlivca vylosovať ďalší módny kúsok. A tak stále dokola.

Vrece naplňte doplnkami na karneval. Vyberte si tu >>

Do vreca plného zábavy prihoďte pokojne aj šialené karnevalové masky. U svadobných hostí určite zabodujete. A o originálne fotky nebude tiež núdza! • 

Ako sme sa stretli 

Na prvé stretnutie žiadny pár len tak nezabudne. Skúste neveste so ženíchom pripomenúť ich osudový deň. Ale pozor – na túto zábavu si trúfnite len v prípade, že ich príbeh dobre poznátemáte nejaké tie herecké vlohy. Ako na to:

1. Na zahranie scénky potrebujete dvoch – ideálne využite svedka a svedkyňu, ktorí budú hrať novomanželov za slobodna.

2. Neveste a ženíchovi dajte zvonček. A pusťte sa do hrania.

3.Improvizujte a začnite predvádzať scénku z ich zoznámenia. Vždy, keď niečo predvediete inak, než sa v skutočnosti odohrala, nevesta so ženíchom zazvonia na zvonček.

4. Vy potom chybnú scénku napravte a odohrajte inak – až sa dostanete k skutočnému príbehu.

Najvtipnejšia situácia nastane, keď sa novomanželia nebudú môcť zhodnúť na tom, ako to vlastne bolo.

Bolo zoznámenie novomanželov ako z romantického filmu? Alebo s stretli na bare? Prezraďte to svadobným hosťom a zahrajte im scénku. • 

Skúška trpezlivosti s plachtou

Pripravte pre nevestu a ženícha skúšku trpezlivosti a vyskúšajte ich, ako sú zladení.

1. Pripravte obyčajnú plachtu, na ktorú nakreslíte fixkou veľké srdce.

2. Novomanželom rozdajte manikúrové nožničky.

3. Úloha je jasná – musia vystrihnúť predkreslené srdce. Aby to ale nemali až tak jednoduché, každý môže použiť len jednu ruku. Kto sa chytí nožničiek a kto bude naťahovať látku tak, aby sa dobre strihala?

Náš tip: Keď sa neveste a ženíchovi podarí vystrihnúť srdce, nechajte ho kolovať po svadobných hosťoch, nech sa na ich výtvor každý podpíše. Novomanželia budú mať peknú pamiatku.

Ak ste si z nápadov na svadobné hry nevybrali, prispôsobte zábavu novomanželom na mieru. Zamyslite sa, čo ich baví a aký koníček majú spoločný. Pre futbalových fanúšikov zorganizujte napríklad futbalový zápas a postavte proti sebe nevestu so ženíchom. Šachisti zas ocenia svadobnú partiu s obrovskými záhradnými figúrkami.

Prispôsobte svadobné hry osobnostiam mladomanželov. Zorganizujte im napríklad šachovú partiu. • 

 

Top 5