Aké farby sú trendy tieto Vianoce? | Blog Mall.sk

Odhaľte vianočné trendy roku 2019

Vieme, aká je farba tohtoročných Vianoc a čo všetko bude in. Prečítajte si, ako vyladiť stromček aj byt podľa vianočných trendov pre rok 2019.

Nebojte sa, že budú tohtoročné Vianoce na blate. Krásne zasnežené sviatky si môžete užiť vo vašom interiéri - hitom tohtoročným Vianoc je totiž biela farba a prírodné dekorácie. 

Z prieskumu MALL.SK vyplýva, že pre 89 % Slovákov sú Vianoce hlavne príležitosťou stráviť viac času s rodinou. A rodinná pohoda začína už pri zdobení vianočného stromčeka. Ak ho chcete tento rok vymódiť podľa toho, čo sa nosí, myslite na návrat k tradíciám a prírode. Ako na to?

Farbou Vianoc je biela

Zasnežené Vianoce - presne o to tento rok beží. Či už budete vyberať vianočné gule, reťaze alebo napríklad mašle na strom, zvoľte svetlé odtiene - prím hrá biela, ale chybu neurobíte ani s béžovou alebo šedou. Drobnejšie doplnky potom pokojne vylaďte do pastelových farieb.

Aj pre vianočnú výzdobu platí zlaté pravidlo: menej, je viac. Zvoľte maximálne 2-3 farby, ktoré nakombinujete.

Ak sa rozhodnete Vianocie ladiť do biela, stavte na sklenené ozdoby, ktoré navodia zimnú a slávnostnú atmosféru. • 

Zdobenie dotiahnete k dokonalosti, keď si zaobstaráte stromček v zasneženom štýle. A ak si na umelý stromček nepotrpíte a dávate prednosť živému, nezúfajte - k dispozícii sú špeciálne spreje v bielej alebo striebornej farbe, ktorými stačí konáre nastriekať a docielite tak zasnežený vzhľad.

Potom už stačí len pár ozdôb, vianočné osvetlenie a biele Vianoce môžu začať. Ak však ešte používate klasické reťaze s farebnými svetlami, nechajte ich tento rok ležať v pivnici. Oveľa viac sa totiž hodia svetelné reťaze s bielymi LED diódami, ktoré navodzujú zimné chvíľky pohody.

Vyberte vianočné osvetlenie s bielym svetlom >>

Vianočne vás naladí aj fialová 

Bielej je všade dosť, takže hľadáte iný variant? Vyskúšajte fialovú - ďalšia trendy farba tohtoročných Vianoc, ktorá pôsobí slávnostne a tajomne. Záleží na vás, či vyberiete vianočné gule a zvončeky v temnej fialovej alebo vo svetlých levanduľových odtieňoch. Keď ich nakombinujete s bielymi prvkami, neurobíte chybu.

Ak sa vám do nákupu úplne novej vianočnej výbavy nechce, nevadí. Trendy môžete byť aj s ozdobami, ktoré používate každý rok: vytiahnite gule, na ktoré ste zvyknutí (napríklad v červenej alebo zelenej farbe) a kúpte k nim pár tých, ktoré sú práve v kurze.

Fialové ozdoby okamžite navodia slávnostnú atmosféru. Fialová farba je farbou pokoja, kľudu a hormónie a skvele ju skombinujete so svetlo zelenou a bielou, ktorá zas výrazné fialové dekorácie odľahší a prečistí celkový vzhľad interiéru. • 

Vyberte si trendy vianočné ozdoby >>

Na svoje si tento rok prídu aj milovníci prírody

Tohtoročné Vianoce frčí tiež minimalizmus. Ozdobte domácnosť v jeho duchu a držte sa jednoduchého štýlu. Nelámte si hlavu s tým, ktoré vianočné gule sedia na stromček viac, a vyberte sa von. Nazbierajte tam napríklad šišky, vetvičky, drevené kolíky, mach alebo orechy. Potom ich položte na konáre stromčeka, zaveste pomocou háčikov na stromček alebo položte na slávnostne prestretý stôl.

Ako ozdoby použite aj:

  • sušené plátky pomaranča alebo citróna,
  • perníčky,
  • celú škoricu alebo badián.

Ak si nájdete čas a ďalšie ozdoby vyrobíte vlastnoručne, bude výzdoba dokonalá. Pusťte sa napríklad do papierových hviezd alebo studeného porcelánu zo škrobu a sódy podľa nášho návodu. 

Náš tip: Ak máte schované prírodné ozdoby zo slamy alebo napríklad vizovického cesta, tento rok s nimi urobíte veľkú parádu.

Tento rok sú v kurze aj ozdoby zo skla, papiera, slamy či dreva. Perfektne zjemnia výrazné farby vianočných dekorácií. • 

Ďalšie tipy, s ktorými neurobíte chybu

Vianoce znamenajú sneh. A sneh, to sú vločky - vykúzlite doma ľadové kráľovstvo a použite dekorácie s motívmi vločiek, ale aj cencúľov alebo kvapiek. Zapojte do výroby dekorácií aj deti a nechajte ich vločky vystrihnúť z papiera. Hotové diela potom napríklad prilepte kúskom priehľadnej lepiacej pásky na okno.

Ak chcete dotiahnuť výzdobu k dokonalosti, siahnite tiež po kúskoch s pierkami - vtáčiky alebo napríklad zvončeky, ktoré zdobia jemné chĺpky, vyčarujú rozprávkovú atmosféru.

A nezabúdajte ani na drobné dekorácie a praktické doplnky po celom byte - sústreďte sa najmä na obývačku, v ktorej bude kraľovať vianočný stromček. Aj tie vylaďte vo farbách Vianoc a siahnite po bielych alebo fialových:

  • obrúskoch a obrusoch,
  • baliacich papieroch
  • alebo sviečkach.  

Ak chcete tento rok vyskúšať nové farby vianočných dekorácií, nemusíte ich nutne kupovať. Popustite uzdu svojej fantázii a vlastnoručne si ich vyrobte. • 

Všetky vianočné dekorácie nájdete na MALL.SK. >>

Po tom, ako sa pustíte do vianočných príprav, nezabudnite ani na darčeky - na MALL.SK vyberiete tie najlepšie prekvapenia pod stromček pre každého. 

Zdobíte stromček podľa aktuálnych trendov, alebo nedáte dopustiť na osvedčenú klasiku? Napíšte nám to do komentárov.

A aby vám nič neuniklo, sledujte nás aj na sociálnych sieťach – sme na Facebooku, Instagrame aj na Youtube. 

 

Top 5