Nový šatník: buďte štýlová podľa módnych trendov na rok 2019 | Blog Mall.sk

Nový šatník: buďte štýlová podľa módnych trendov na rok 2019

Niektoré situácie možno vyžadujú pokoj a nohy v teple, nový rok si však žiada niečo iné – štýl a prievan v šatníku. Návrhári predstavili módne trendy na rok 2019. Inšpirujte sa, akými kúskami doplniť skriňu na novú sezónu.

1. Čo je žlté, to je in

Zatiaľ čo vlani boli hitom číslo jeden neónové farby všetkých odtieňov, tento rok móda stavia skôr na klasiku. V skrini by vám preto nemali chýbať hlavne neutrálne béžové kúsky. Ak chcete predsa len siahnuť po pestrejšom oblečení, hľadajte žltú. Práve tá je totiž farbou sezóny 2019.

>> Nájdite si nový outfit v tohtoročných farbách na MALL.sk. <<

Kukuričná, citrónová alebo narcisová – žltá farba nesmie vo vašom šatníku chýbať, nech už zvolíte akýkoľvek odtieň. Zdroj: vogue.fr • 

2. Naspäť do 80. rokov: rukávy a ramená

Ak máte v skrini schované ešte nejaké staré oblečenie z 80. rokov, ktoré vám bolo ľúto vyhodiť, práve prichádza jeho čas. Trendy z tej doby sa totiž vracajú späť. Pripravte sa preto na vystužené ramená, nadýchané a nariasené balónové rukávy. A v tomto prípade platí: čím viac, tým lepšie.

3. Potlače, vzory, batika

Nielen 80., ale aj 60. roky ovládnu svet – teda aspoň ten módny. Rok 2019 sa totiž ponesie aj v znamení hippies štýlu a batiky. Farebné špirály si vyčarujte na tričkách, šatách alebo pokojne aj na bunde. Štýlovo vyzerajú všade.

Nebojte sa experimentovať a okrem batiky siahnite aj po odvážnejších vzoroch a potlačiach. Kombinácia pruhov, kociek a obrázkov bude tento rok tá pravá. Hlavne, aby bolo výsledné oblečenie odvážne a hravé.

>> Výber vzorovaných blúzok nájdete na MALL.sk. <<

Rôzne vzory môžete tento rok kombinovať – spojte do jedného outfitu napríklad pruhy a kocky, zabodujete. • 

4. Košele? Radšej košeľové šaty!

Hovorí sa, že žiadnej žene nesmú v šatníku chýbať malé čierne. Toto pravidlo platí aj tento rok. Okrem klasických mini sú však po novom nutnosťou aj tzv. košeľové šaty – s golierom a zapínaním na gombíky od krku až po kolená. Hanbu si v nich rozhodne neurobíte v práci, ani pri poobednom posedení na káve s kamarátkou.

5. Stará dobrá rifľovina

Ak existuje oblečenie, ktoré nikdy nevyjde z módy, je to rifľovina. Klasické rifle, bundička a rifľové košele sú základom módneho šatníka aj na rok 2019. Ak chcete ísť s dobou, siahnite po tzv. patchwork denime, ktorý vzniká kombináciou rifľových výrezov a vytvára na oblečení originálne vzory.

Hitom jari je svetlý denim. Kúpte si preto aspoň jedny spraté rifle, ktoré presvetlia váš šatník. Zdroj: vogue.fr • 

6. Vesty a vestičky

Ak si práve nepotrpíte na sukne a šaty, ale dávate prednosť pánskemu štýlu, potom sú pre vás ideálne dámske kostýmy, ktoré prichádzajú do módy. Predovšetkým tie s dlhými nohavicami. Trendové sú aj oversize vesty a vestičky predĺženej dĺžky. Nosiť ich môžete prakticky k čomukoľvek, takže sa u vás v šatníku rozhodne nestratia.

7. Nech sa móda trasie

Vzory a farby už na zozname máte, čerešničkou na tohtoročnej módnej torte sú však aj strapce alebo pierka. Inšpirujte sa v obliekaní westernom a zakomponujte do svojho oblečenia trochu rozviatej strapcovej módy.

Strapce na oblečení aj doplnkoch – to je hit tohto roka. • 

8. Na párty? Jedine v cyklistických šortkách

Ak hľadáte pohodlné a pritom originálne oblečenie, siahnite po šortkách v cyklistickom štýle. Už dávno totiž neplatí, že priliehavé šortky musíte obliekať iba na bicykel. Naopak – elastické cyklistické šortky sú moderným nástupcom klasických legín a hodia sa ku košeli, saku aj blúzke.

>> Oblečte sa do cyklistických šortiek z MALL.sk. <<

V kombinácii s elegantnou kabelkou a podpätkami vyčarujete originálny outfit na párty, s batôžkom a teniskami sú zase šortky ideálne na výlet alebo do mesta. Zdroj: vogue.fr • 

9. Inšpirujte sa rybárskou sieťou

Rybičky, rybičky, návrhári idú. A odporúčajú oblečenie v štýle rybárskych sietí. Sieťované a priehľadné topy, štóly alebo šaty sú na túto jar jasnou jednotkou. Naučte sa správne vrstviť a na klasické oblečenie dajte ešte jednu sieťovú vrstvu. Vytvoríte tak punkový dierovaný štýl, s ktorým zažiarite.

10. Nezabúdajte na doplnky

Niektoré kúsky oblečenia možno hovoria samy za seba, iným však k dokonalosti ešte niečo chýba – originálny doplnok. Módne móla tento rok velia začať od hlavy a kúpiť si klobúk alebo čelenku do vlasov, ktoré oživia aj obyčajné oblečenie.

A ak si trúfate, zakomponujte do svojho modelu aj mašle – čím väčšie, tým lepšie. Použite ich napríklad ako šatku do vlasov alebo si uviažte mašľu namiesto opasku.

>> Vyberte si doplnky na MALL.sk. <<

 

Top 5