Jarná únava? Tieto 3 zázračné nápoje vás jej okamžite zbavia | Blog Mall.sk

Jarná únava? Tieto 3 zázračné nápoje vás jej okamžite zbavia

Existuje veľké množstvo spôsobov, ako bojovať s jarnou únavou. Môžete zvýšiť príjem zeleniny, dodávať telu viac horčíka a zinku či začať pravidelne behať. My vám však tentokrát prezradíme recepty na povzbudzujúce nápoje, o ktorých ste pravdepodobne ešte nepočuli – a pritom majú doslova zázračné účinky.

1. Prírodný nápoj z pŕhľavy a púpavy

Ingrediencie na prvý nápoj vám možno rastú priamo pod oknami. Zmiešajte hrsť pŕhľavových listov a hrsť púpavových listov, zalejte pollitrom horúcej vody, rozmixujte mixérom a nechajte niekoľko hodín odstáť.

Potom hustú zmes preceďte a vychutnajte si životabudič, ktorý vám doslova rozprúdi krv v žilách. Nápoj z pŕhľavy a púpavy urýchľuje látkovú výmenu a podporuje vylučovanie škodlivín z tela.

Pŕhľavu a púpavy trhajte ďalej od ciest, aby boli čisté. • 

2. Tajomný čaj z guarany

Lianovitá rastlina guarana rastie iba v hlbokom amazonskom pralese, takže tú si pod oknami nenatrháte. Pretože však znižuje únavu a dokonca pomáha s liečením depresií, rozhodne by ste ju pri jarnom detoxe nemali pozabudnúť.

Guaranu u nás dostanete v podobe tabliet, sirupu alebo prášku, my však odporúčame tretí variant, z ktorého si pripravíte fantastický guaranový čaj. Stačí pár dní a budete sa cítiť ako znovuzrodení. Vždy však dodržiavajte odporúčané dávkovanie, pretože guarana obsahuje veľa kofeínu – a predávkovanie kofeínom môže spôsobiť nespavosť, pálenie záhy či preťaženie srdca.

Guarane sa pre jej povzbudzujúce účinky hovorí druhý kokaín. • 

3. Legendárny červený čaj z Afriky

V Juhoafrickej republike, v provincii Západné Kapsko, nájdete jediné miesto na svete, kde rastie čajovec sivokrký. A práve z listov tohto nenápadného kra si pripravíte ďalší vynikajúci nápoj – rooibos.

Listy čajovca vďaka oxidácii získavajú výraznú červenohnedú farbu, preto sa rooibosu často hovorí červený čaj. Dôležitejšie však je, že vďaka obrovskej porcii vitamínov, minerálov a antioxidantov znižuje krvný tlak a zvyšuje kvalitu spánku. Na rozdiel od väčšiny čajov navyše rooibos neobsahuje kofeín, takže je vhodný aj pre malé deti, tehotné ženy nebo seniorov.

A nezabudnite nám do komentárov napísať, ako začiatok jari zvládate u vás doma vy.

 

Top 5