Hýčkajte a rozmaznávajte sa v roku 2018. Vaši blízki vám poďakujú | Blog Mall.sk

Hýčkajte a rozmaznávajte sa v roku 2018. Vaši blízki vám poďakujú

Rozmaznávanie seba samého nie je hriech. Len spokojní a odpočinutí totiž môžete rozdávať úsmevy a starať naplno o svojich blízkych. Začnite už dnes.

Predsavzali ste si, že sa o seba budete v roku 2018 viac starať? Vždy ale nejde o len o zníženie váhy alebo dokonalé vyhladenie vrások. Dôležitejšie je pravidelne dopriať telu zaslúženú starostlivosť a relax – skrátka trochu rozmaznávacieho dopingu pre život.

Sústreďte sa na svoje prednosti a starajte o svoje telo s láskou. Jedine tak sa budete cítiť spokojne a šíriť úsmevy a dobrú náladu aj do svojho okolia. A usmievavý človek je predsa ten najkrajší.

1. Urobte si doma inventúru

Ak ste to nestihli ešte pred koncom minulého roka, začnite ten nový poriadnou inventúrou. Prejdite svoje kozmetické zásoby a urobte rýchly proces s expirovanými krémami, riasenkami a ďalšou kozmetikou.

Obmeňte tiež balzam na pery a laky na nechty, ak už sú staré. 

Ak chcete svojej pleti dopriať dokonalú starostlivosť, dbajte tiež o kozmetické pomôcky. Umývajte pravidelne štetce aj hubky, v ktorých sa usadzuje prach i špina z pokožky. • 

2. Starajte sa o svoje ruky

So starostlivosťou o telo začnite od končekov vašich prstov. Ruky sú totiž mnohokrát prvé, čo si na ľuďoch všímame. Kúpte si výživný krém, ktorý vaše ruky zjemní a zbaví vás zimou vysušenej pokožky. 

Nezabúdajte ani na pravidelnú manikúru. Nemusíte navštevovať drahé salóny, aby ste mali čisté a upravené nechty. Profesionálnu starostlivosť si môžete dopriať aj doma vďaka moderným pomocníkom, ako napríklad elektronický pilník na nechty.

Upravené nechty sú vizitkou nielen každej dámy, ale aj pána. • 

3. Venujte sa svojim vlasom

Krásne vlasy sú korunou krásy. Chodievajte preto pravidelne ku kaderníčke alebo si doma zastrihávajte dlhšie vlasy minimálne raz za 3 mesiace, kratšie potom každých 6 týždňov – jedine tak budú zdravé.

Ak občas vyrážate do spoločnosti, potom sú vašimi najlepšími vlasovými pomocníkmi tiež kulma, elektrická kefa a fén. Pamätajte ale, že horúci vzduch nerobí vlasom dobre. Nezabúdajte preto na pravidelnú regeneračnú kúru a vlasové masky.

Masky navrátia vlasom zdravý lesk, v zime zabránia ich vysúšaniu i elektrizovaniu pod čiapkou a v lete ich zasa ochránia pred prudkým slnkom. Zábaly si navyše môžete pekne užívať – pozvite si domov kamarátky a urobte si spoločne príjemné popoludnie.

Ak pravidelne používate fén alebo kulmu, nezabudnite vlasy ošetrovať regeneračnou kúrou alebo maskou. • 

4. Pravidelne relaxujte a doprajte si dostatok spánku

Tie najlepšie veci sú zadarmo a ani skrášľovacie prípravky nie sú výnimkou. Najúčinnejšou zárukou krásy je totiž dobrý spánok. Okrem kvalitnej kozmetiky alebo vlasových zábalov preto nezabúdajte svojmu telu pravidelne dopriať tiež dostatok odpočinku.

Počas spánku sa pokožka regeneruje, odplavuje škodlivé látky a vyplavuje hormón melatonín, ktorý zlepšuje prekrvenie tkanív. Ak chcete, aby vaša pokožka vyzerala mlado, nie je lepší recept, ako si vždy po obede na 15 minút pospať.

Kto by na to ale mal v dnešnej hektickej dobe čas. Naordinujte si tak aspoň poriadny odpočinok v noci a spite denne minimálne 7 až 8 hodín.

Vďaka pravidelnému spánku budete oddýchnutí nielen vy sami, ale aj vaša pokožka. • 

5. Rozmaznávajte svoju pleť

Avšak predtým než sa uložíte na spánok, vždy sa odlíčte. V noci sa totiž celá pokožka regeneruje. Ak na nej necháte nánosy make-upu, zanesiete si póry baktériami a len urýchlite vznik vrásiek.

Ráno nezabudnite tvár vyčistiť a ak používate make-up, naneste pod neho špeciálnu bázu, ktorá pleť počas dňa omladzuje a vyživuje.

Raz za čas si potom večer urobte pleťovú masku alebo peeling tváre.

Pleti pomôžete nielen večerným odličovaním, ale aj pravidelným odpočinkom. Nechajte svoju pokožku raz za čas regenerovať pomocou pleťovej masky. • 

6. Robte si radosť

Darčeky nemusíte dostávať len na Vianoce alebo k narodeninám. Myslite sami na seba a raz za čas si urobte radosť – kúpte si nový sveter, náušnice, hodinky alebo vyskúšajte nový parfém. Proste sa rozmaznávajte čímkoľvek, čo vám urobí radosť.

S úsmevom ide všetko lepšie. Nezabúdajte sa preto často usmievať a aspoň raz denne si pred zrkadlom povedzte, že ste krásna. Bude pre vás potom jednoduchšie starať sa o seba naozaj s láskou.

 

Top 5