Cestujte pohodlne a užite si dovolenku naplno | Blog Mall.sk

Cestujte pohodlne a užite si dovolenku naplno

Na dovolenku sa tešíte celý rok. Niekedy sa však stane, že sa namiesto vytúženého relaxu stretnete aj so značnou dávkou nepohodlia. Pripravte sa preto na cesty tak, aby ste si zaslúženú dovolenku vychutnali naplno. Pribaľte si do batožiny pár vychytávok a budete sa na dovolenke cítiť ako v bavlnke.

Cestovný uterák

Uterák dokáže pri cestovaní narobiť niekedy poriadnu šarapatu. Ak ho nenecháte dostatočne vyschnúť a zbalíte si ho na ďalší výlet ešte vlhký, v taške vám zatuchne. Nevyhnutnosťou na cesty je preto rýchloschnúci uterák. Tento zlepšovák schne až 6x rýchlejšie než klasické osušky. Okrem toho je oveľa ľahší a skladnejší.

Náš tip: Rýchloschnúci uterák je ideálnym pomocníkom najmä pre rodičov s malými deťmi. Ak potrebujete malých nezbedníkov každú chvíľu umyť od zmrzliny alebo od piesku, vysoko absorbčný uterák sa vám bude hodiť.

Rýchloschnúce uteráky už od 5,90 € >>

Maska na spanie

Na dlhšie cesty si nezabudnite pribaliť masku na spanie. Maska dokáže tlmiť neželané svetlo a je ideálna na cestovanie autobusmi či lietadlami. A ak si radi vychutnávate ranný spánok či poobedňajšiu siestu oceníte ju počas celej dovolenky. Na letné mesiace zvoľte masky z príjemne chladivého hodvábu. Na tvári ich nie je takmer cítiť, nebudete sa pod nimi vôbec potiť a nespôsobuje alergické reakcie

Vankúšik pod krk je povinnou položkou v kufri každého cestovateľa. A spolu s maskou na spanie môžete dlhú cestu premeniť na pohodlnú siestu. • 

Špunty do uší

Veľa ľudí trápi pri štarte a pristávaní lietadla tlak v ušiach, ktorý môže pretrvávať až niekoľko dní. A s bolesťou vašu dovolenku asi začínať nechcete. Špunty do uší sú perfektným riešením, ktoré dokážu váš sluch ochrániť pred nadmerným hlukom. Dokážu vyrovnať tlak pri cestovaní v lietadle či pri jazde v horskom teréne. Môžete ich tiež využiť ako pomôcku pre ničím nerušný spánok – nikdy neviete na akých dovolenkových susedov natrafíte.

Vodný filter

Ste dobrodružné povahy a vyrážate na dovolenku do prírody? V tom prípade určite nezabudnite na vodný filter. S prenosným filtrom nemusíte mať strach, že vám rýchlo dôjdu zásoby vody – napijete sa pokojne aj z rybníka, jazera či rieky. A celkom bez obáv o svoje zdravie. Filter totiž zničí až 99, 99 % baktérií.

S vodným filtrom premeníte na zdroj pitnej vody každé jazierko. Na turistike sa tak o zásoby vody už nebudete musieť strachovať. • 

Vyberte si z našej ponuky vodných filtrov >>

Skladací batoh

Na túru je batoh nevyhnutnosťou, pri prechádzke mestom by vám ale zbytočne prekážal. Riešenie je však jednoduché – vyskúšajte skladací batoh, ktorý kedykoľvek zložíte a zmestí sa vám napríklad aj do vrecka.

Nafukovací gauč


Cestovný vankúš, ktorý si nafúknete a dáte pod hlavu patrí do povinnej výbavy každého správneho dovolenkára. Predstavte si ešte väčšiu pohodu - ako napríklad mať po ruke gauč kedykoľvek sa budete chcieť natiahnuť. Počuli ste už o samonafukovacom gauči? Zbaľte si ho na cesty a budete sa cítiť všade rovnako dobre ako vo svojej obývačke.

Samonafukovací gauč je skutočne skladný a môžete ho rozložiť takmer kdekoľvek. Funguje dokonca ako 2 v 1 – môžete ho premeniť na nafukovačku.

Nafukovací gauč je ideálnym vylepšovákom do kempu, na festival či ako nafukovačka na dovolenke. • 

Vodotesné puzdro na mobil alebo tablet

Bez mobilu ani na krok. A to isté platí aj na dovolenke. Na cestách na vás ale číhajú tie najrôznejšie nebezpečenstvá – voda, piesok alebo prach. A tie vedia dať mobilu poriadne zabrať. Ak chcete mať istotu, že je váš mobil v bezpečí, chráňte ho vodotesným puzdrom.

Môžete v ňom vziať bez obáv svoj mobil aj na pláž alebo dokonca rovno do mora. V obale totiž bude plávať na hladine. A navyše sa nebudete ani báť, že vám ho niekto z plážovej tašky ukradne. Budete ho mať totiž neustále pri sebe. Zároveň môžete cez niektoré puzdrá váš mobil a ovládať.

Náš tip: Ak nemáte špeciálne puzdro na mobil po ruke, vyskúšajte klasický sáčok so zatváraním na zips. Aj ten dokáže mobil ochrániť pred vodou a pieskom.

Vodotesné puzdro môžete použiť aj na foťák. Nielenže bude vždy v bezpečí, ale z dovolenky si zároveň odnesiete autentické zábery. • 

Zbaliteľná bunda

Niekedy dokáže letné počasie prekvapiť aprílovým správaním – chvíľu prší, chvíľu svieti slniečko a je horúco. Ak plánujete dovolenku na miestach, kde si počasie robí, čo chce zbaliteľná vetrovka je ,,must-have“. Dokážete ju poskladať do malého vrecka, ktoré sa s ľahkosťou zmestí aj do vašej kabelky. Bundu budete mať vždy rýchlo po ruke a akonáhle sa zhorší počasie si ju môžete dať ihneď na seba.

Plážový prístrešok

Cíťte sa pohodlne aj na pláži, napriek tomu, že slniečko svieti niekedy až nemilosrdne ostro. Plážový prístrešok oceníte najmä v prípade, ak cestujete s malými deťmi. Ukryje ich pred slnkom, nemusíte sa tak obávať spálenia. A navyše vaše ratolesti ochráni aj pred vetrom – nenafúka im vietor do očí.

Medzi plážovými prístreškami nájdete tiež také, ktoré sú samorozkladacie. Nezaberú takmer žiadne miesto a ušetria vám čas pri rozkladaní.

Samorozkladací stan nezaberie veľa miesta vo vašej batožine a skvele poslúžili ako tienidlo alebo miesto na poobedňajšiu siestu pre vašich drobcov alebo pre vás. • 

 

Top 5