Zariaďte si bývanie v znamení Panny | Blog Mall.sk

Zariaďte si bývanie v znamení Panny

Zabudnite na chaos, nastoľte poriadok a siahnite po prírodných materiáloch. Ak ste sa narodili v znamení Panny, spojte s oslavou narodenín aj úpravu bývania podľa zverokruhu. Poradíme vám, ako na to.

O pannách sa hovorí, že neznesú neporiadok a o všetkom musia mať perfektný prehľad. Podľa astrológov za to môže spojenie s planétou logiky Merkúr, vďaka ktorej sú ľudia narodení v znamení Panny (23.8. - 22.9.) rozumovo založení a zemská povaha ich znamenia ich drží pri zemi.

V byte Panny nesmú chýbať prírodné materiály a farby, veľká knižnica a veľa rastlín. • 

Nepotláčajte svoj vkus

Panny sú známe svojím vyberaným vkusom a citom pre detail. Dajte na svoj vkus a pri zariaďovaní bývania sa nenechajte ovplyvniť aktuálnymi trendmi. Dajte si záležať na detailoch a vyberte si do bytu len pár originálnych doplnkov a umeleckých diel.

Oddeľte priestory

Ovplyvnenie planétou Merkúr vnáša do povahy Panny stabilitu a potrebu jasne oddeľovať čas a priestor strávený prácou a zábavou. Na oboje pritom potrebujete pokoj, preto si pri zariaďovaní bývania vyčleňte pokojný kútik, kde sa budete venovať relaxu. Pravidelný odpočinok v pokojnom prostredí vám dobije baterky, upokojí nervy a dodá rovnováhu.

Vyhraďte si miesto na prácu a na odpočinok. • 

Nastoľte poriadok

Logicky založená Panna potrebuje mať vo veciach poriadok. Kúpte si domov organizéry, úložné koše a štýlové krabice a všetko, čo sa dá, do nich roztrieďte. Nezaobídete sa tiež bez skriniek a komôd, v ktorých budete mať prehľad o každom kúsku oblečenia. Veľká knižnica vám nielen poskytne priestor na všetky knihy, ale aj uspokojí vašu túžbu po umení.

Myslite prakticky

Funkcia je v byte tým prvoradým. Panna pri zariaďovaní bývania myslí hlavne na praktickosť. Nábytok rozostavte tak, aby sa na ňom dobre utieral prach a pred posteľ položte kusový koberec kvôli chladu z podlahy.

Dobre si premyslite rozloženie nábytku a berte pritom ohľad na praktickosť pri bežnom používaní a upratovaní. • 

Staré ako nové

Doma si Panny vystačia s málom a k spokojnosti nepotrebujú hromady nového nábytku. Nebojte sa zájsť do starožitníctva alebo k starým rodičom na povalu. Možno tam objavíte skvosty, ktoré s menšou pomocou perfektne zapadnú do vášho domova.

Minimalizmus a striedmosť sú pre bývanie Panny kľúčové. Ak máte pocit, že je váš domov preplnený, rozdajte veci priateľom alebo ich dajte na charitu.

Pozvite si na pomoc prírodu

Znamenie Panny ovplyvňuje živel zeme, čo sa prejavuje vo výbere materiálov do bytu. Panny neznášajú umelé materiály a naopak preferujú drevo, korok, bambus či ratan. Na prírodné materiály sa zamerajte aj pri výbere domácich textílií a dekorácií – siahnite po bavlnených obliečkach, keramickej miske alebo vlnenej deke.

Panny sú zemské znamenie a preto majú rady prírodné materiály a tlmené odtiene hnedej, béžovej a krémovej. • 

Inšpirujte sa farbami zeme

K prírodným materiálom sa najviac hodia farby zeme: odtiene hnedej a béžovej, ktoré doma doplňte o detaily vo farbe znamenia – zelenej.

K znameniu Panny patria aj typické kamene, v ich farbách doplňte interiér. Pri výbere doplnkov siahnite:

  • po tlmenej červenej jaspisu,
  • azúrovo modrej,
  • zlatých odtieňoch topásu
  • až farbe jasne žltého achátu.

Príroda vám dáva energiu

Aby bola Panna doma spokojná potrebuje mať prírodu na dosah. Ak máte tú možnosť, kúpte si malú záhradku alebo na balkóne pestujte bylinky. Domov si prevoňajte vôňou lesa a do aromalampy pridajte pár kvapiek oleja s vôňou borovice, smreku či živice. Nezabúdajte ani na silu slnečných lúčov a svoj obľúbený kútik orientujte smerom na západ.

Držte sa blízko prírody – obklopte sa rastlinami, pestujte bylinky a do difuzéra pridajte vonnú esenciu s vôňou lesa. • 

Beriete pri zariaďovaní bývania do úvahy charakteristiku vášho znamenia? Dajte nám vedieť do komentárov alebo napíšte na Facebook!

 

Top 5