Priestor a svetlo. Bývajte podľa znamenia Vodnára | Blog Mall.sk

Priestor a svetlo. Bývajte podľa znamenia Vodnára

Sú originálni, neboja sa ísť proti prúdu a návštevy si u nich doma podávajú dvere. Reč je o ľuďoch narodených v znamení Vodnára, teda v období medzi 21. januárom a 20. februárom. Vodnári doma potrebujú priestor, radi kombinujú materiály a preferujú minimalizmus.

Mozart, Renoir, Verne či Dickens. Ak sa pozriete na dátum narodenia celého zástupu známych umelcov a bohémov, zistíte, že prišli na svet na prelome januára a februára – teda v znamení Vodnára. Nejde o náhodu. Ľudia narodení v znamení Vodnára sú slobodomyseľní, originálni a ich myslenie je vždy o krok napred. A také je aj ich bývanie.

Bez svetla a voľného priestoru sa Vodnári nezaobídu

Tak, ako je vzletná Vodnárova myseľ, tak je priestranné i jeho bývanie. Nemusí byť veľké, nikdy ale nie je prepnené „lapačmi prachu”. Vodnár patrí medzi vzdušné znamenia a preto preferuje priestor, ktorý mu dáva voľnosť a možnosť dýchať.

Tak, ako je dôležité miesto, tak je na prvom mieste tiež svetlo. Domov Vodnára je orientovaný na východ alebo juh, vďaka čomu je plný svetla a slnka. Ak má Vodnár možnosť, vyberie si namiesto panelového bytu starú zástavbu s vysokými stropmi či francúzskymi oknami.

Vodnár má rád neutrálne farby, sklo, kov a kvalitné technológie. • 

Dôležitú úlohu hrá v interiéri aj osvetlenie. V byte Vodnára nespočítate lampy na prstoch jednej ruky. Od lustrov až po stolné lampy, Vodnári radi kombinujú rôzne typy svetiel a vďaka tomu sa večer ich bývanie mení na inú podobu.

Hoci sa ľudia narodení v znamení Vodnára vyžívajú v priestore a vzduchu, neznesú prievan. Keďže trpia na studené nohy, na zemi majú vždy teplý koberec a v zásuvke zásobu pletených ponožiek. Vodnár by tiež nemal spať pri okne, ale pri stene – vyhne sa tak zlým snom.

Posteľ postavte ďaleko od okna. Nesmie pri nej chýbať koberec. • 

Stôl, základ rodiny

Vodnári sú spoločenskí a zábavní, preto je ich domov neustále plný priateľov či rodiny. Prvou vecou, ktorú si do novej domácnosti zaobstarajú, je zvyčajne veľký stôl a stoličky, aby si všetci návštevníci mali kam sadnúť.

Aj v malom byte majú stôl a stoličky svoje miesto. • 

Poriadny stôl si Vodnár zaobstará aj do pracovne, kde potrebuje miesto na svoj organizovaný chaos. Nesmie tu chýbať ani pohodlná sedačka alebo kreslo, v ktorom môže Vodnár vizionársky premýšľať, a tiež moderná technika, napríklad širokouhlá televízia nebo bezdrôtový reproduktor.

Pracovný priestor je pre Vodnára dôležitý, a preto si dáva záležať na jeho vybavení. • 

Funkcia. To je to, na čom Vodnárovi záleží

Akonáhle vojdete do bytu Vodnára, neuvidíte jedinú nadbytočnú vec. Vodnári majú praktickú povahu, a preto svoju domácnosť zariaďujú tak, aby im maximálne slúžila. Vďaka svojej vynaliezavosti často vymýšľajú zlepšováky, ktoré im uľahčia prácu alebo ušetria miesto.

Vodnári preferujú minimalizmus, a preto svoje bývanie zariaďujú vo funkcionalistickom štýle. Volia jednoduché tvary a hladké materiály. Tie tiež radi kombinujú medzi sebou bez ohľadu na to, či ide o sklo, kovy či čisto prírodné materiály. Vodnár má rád číre materiály, a preto často vyberá doplnky či nábytok so sklenenými alebo plastovými prvkami.

Aby domov nepôsobil fádne, vyberajú si Vodnári medzi umeleckými kúskami alebo starožitnosťami. Vždy ale bývanie ozdobia jedným alebo dvoma kusmi, aby dali objektu vyniknúť a zároveň zachovali čistý ráz interiéru.

Jedinú extravaganciu si Vodnár dopraje vo výbere textílií, kedy sa rád uchýli k divokým vzorom. Inak volí neutrálne farebnú paletu s odtieňmi bielej, šedej, ružovej alebo svetložltej.

Svetlé farby a geometrické tvary – to je niečo pre Vodnárov! • 

 

Top 5