Hurá na piesok! Pripravte detské pieskovisko na novú sezónu | Blog Mall.sk

Hurá na piesok! Pripravte detské pieskovisko na novú sezónu

Len čo vyzrú prvé slnečné lúče, deti doma sú na nevydržanie. Ak máte na záhrade pieskovisko, pustite sa najneskôr v apríli do jeho upratovania - nech sa naň deti môžu vrhnúť hneď, ako sa piesok zohreje.

Prejdite si s nami 4 + 1 krok pre bezpečné a krásne pieskovisko a buďte na jar dokonale pripravení.

1. Kryté pieskovisko = o polovicu menej práce

Pokiaľ pieskovisko poctivo zakrývate a mali ste ho zakryté aj počas zimy, máte napoly vyhraté. Dôležité je totiž zabrániť zvieratám v prístupe na pieskovisko. Stačí, aby v ňom jedna mačka vykonala potrebu, a môžete piesok rovno celý vymeniť.

Problém je v tom, že moč je toxický - telo sa ním zbavuje škodlivých látok. Mačací moč navyše obsahuje aj parazity, ktoré spôsobujú toxoplazmózu. Preto je potrebné pieskovisko vždy dôsledne zakrývať, aby sa deti hrali v čistom a zdravom prostredí.

S hygienou sa to nemá preháňať. Ale hrať sa na piesku, kde v noci vyčíňali mačky, je pre deti nebezpečné. • 

2. Doplňte piesok

Piesok je často všade inde, len nie na pieskovisku. Doplňte preto po zime stav piesku. Dostanete ho v baleniach po pätnásť alebo dvadsaťpäť kíl vo všetkých hobby obchodoch alebo si ho môžete jednoducho objednať online.

Výhodou špeciálneho piesku určeného pre detské ihriská je to, že je praný a zdravotne nezávadný. Takže sa nemusíte báť, keď si vaše dieťa oblíže ruky. Navyše hneď zistí, že sa piesok hodí na jedenie „len akože”.

Ak zakladáte úplne nové pieskovisko, s dvomi alebo tromi vrecami sa nezaobídete. Oplatí sa zájsť do pieskovne alebo predajne piesku a štrku, kde si zaobstaráte väčšie množstvo za dobrú cenu.

3. Pripravte hračky

Ak sa vaše deti celé minulé leto hádali o jedinú lopatku, je možno dobré, že sa cez zimu stratila. Netýka sa to ale všetkých ostatných hračiek do piesku. V lepšom prípade ste ich na jeseň umyli a odložili do sieťovky, alebo nechali na piesku, v horšom prípade po nich nie je ani chýru, ani slychu.

Hračky roztrieďte: pokazené vyhoďte alebo opravte, nech sa nimi deti nezrania. Ostatné hračky umyte a premyslite si, ako ich budete skladovať. Môžete ich nechať v prikrytom pieskovisku, alebo odložiť do:

Tip: ako na poriadok v hračkách, ak chodíte na verejné pieskoviská

Škriepka o hrabličky, plač a krik na celé kolo. Návšteva pieskoviska môže dopadnúť neslávne, pokiaľ nemáte dokonalý prehľad o svojej pieskovej výbave.

Šťastie praje pripraveným - a platí to aj na pieskovisku. Všetky hračky umyte, poukladajte vedľa seba a odfoťte. Fotky zalaminujte alebo vložte do fólie a pribaľte do batôžku s hračkami. Na pieskovisku budete mať vyhraté - pri najmenších nejasnostiach máte poruke dôkaz, že tieto hračky sú vaše.

Na prvý pohľad je to jasné - máte zelenú lopatku, päť červených formičiek na bábovky a žlté hrabličky. Lenže na verejnom pieskovisku môže cudzie dieťa tvrdiť, že presne toto sú jeho hračky a nie vaše. • 

4. Zaobstarajte si slnečník a deky

Do nevyhnutnej výbavy patrí aj ochrana pred slnkom. Ku pieskovisku si preto obstarajte slnečník, aby sa deti mohli hrať pokojne celé popoludnie.

Každý rodič vie, že kvôli samej zábave a zápalu je pre deti v podstate nemožné myslieť na pitie. Pravidelný pitný režim im budú pripomínať farebné fľaše s rozprávkovými hrdinami.

Deti vybavte aj slnečnými okuliarmi a zaobstarajte si praktickú piknikovú deku, ktorú ľahko a rýchlo vyprášite, zložíte do ruky alebo prehodíte cez rameno a idete domov.

Pieskovisko je základom pre ozajstný detský raj vo vašej záhrade. Pozrite sa, čo ďalšie si deti zamilujú.

Na pieskovisku skrátka beží čas inak. V horúčavách vystrojte deti čapicami a okuliarmi, do chladného počasia sa hodí nepremokavé oblečenie a pokojne aj šál na krk. • 

 

Top 5