Bývajte podľa znamenia Kozorožca | Blog Mall.sk

Bývajte podľa znamenia Kozorožca

Masívny nábytok, horiaci oheň v krbe a vôňa dreva a kože. Kozorožec si doma potrpí na kvalitu, chce mať priestor pre relax a nezaobíde sa bez svojho kútika v súkromí. Prečítajte si, ako si zariadiť domov podľa zemského znamenia Kozorožca.

Živel Zem a planéta Saturn, ktoré patria k znameniu Kozorožca, ovplyvňujú povahu všetkých narodených v období od 22. decembra až 20. januára. Ľudia v znamení Kozorožca sú ambiciózni, cieľavedomí, zodpovední a dá sa na nich spoľahnúť. A ich introvertná povaha ovplyvňuje aj to, ako bývajú.

Kozorožec má rád svetlo fialovú farbu levandule, oheň, kov a starožitnosti. • 

Bývanie ako javisko aj súkromná svätyňa

Pri zariaďovaní obydlia je pre Kozorožca najdôležitejšia kvalita a stabilita. Preto si vyberá masívny nábytok, ktorý prežije generácie, a nezriedka siahne aj po koži alebo drahých kovoch. 

Pred úpravou interiéru dlho hľadá inšpiráciu, a keď v obchodoch nenájde nábytok podľa svojich predstáv, sám si ho navrhne alebo nechá vyrobiť na mieru.

Kvalita nad kvantitou – Kozorožci majú v zariaďovaní bývania jasno. • 

Svoju záľubu v kvalitnom vybavení sa Kozorožec nebojí ukázať – zvlášť ak doma často prijíma návštevy. Ako protiváhu k tomuto "javisku" však potrebuje aj pevne dané hranice svojho súkromia.

Ľudia narodení v tomto znamení sa riadia mottom „môj dom, môj hrad” a preto sa Kozorožci nezaobídu bez priestoru, ktorý je len ich a nikto iný do neho nesmie.

Kúpte si krb, budete pokojnejší

Keď na Kozorožca prídu chmáry a pochybnosti, zaženie ich pohľadom do ohňa. Preto sa ľudia narodení v tomto znamení snažia, aby doma mali krb, pec alebo aspoň masívny svietnik na niekoľko sviečok.

Ak je to možné, kúpte si krb. Pohľad do plameňov vás upokojí a umožní vám odpočívať. • 

Oheň Kozorožcom prináša pokoj a umožní maximálne relaxovať. Pohodlné kreslo oproti krbu, pohárik whisky či šálka dobrého čaju a teplý pléd sú pre Kozorožcov zhmotnením ideálne stráveného času.

Vyvarujte sa avantgardy

Ľudia narodení v znamení Kozorožca neznášajú gýč a príliš veľa prvkov. V ich domove nenájdete veľa doplnkov a tie, ktoré si Kozorožec necháva, majú zvyčajne históriu alebo silný príbeh. Možno patrili prababičke alebo pochádzajú z luxusnej aukcie. 

Pri zariaďovaní bývania dá Kozorožec na jednoduchosť a hladké línie, avantgarda a výstrednosti v jeho byte nemajú čo robiť. Drevený masív doplňte starožitnosťami alebo kovovými dekoráciami – napríklad od umeleckého kováča. Naopak sa vyvarujte kameňa, ktorý zvlášť v kombinácii s kovom Kozorožcov rozrušuje.

Masívne drevo na nábytku i stenách. Kozorožci volia stabilné materiály, ktoré vydržia desaťročia. • 

Myslite na útulnosť a súkromie

Bývanie pre Kozorožca je situované na juh alebo juhovýchod, teda smerom k slnku. Okná však zakrývajú závesy, ktoré zabezpečia dôležité súkromie. Pri výbere textílií Kozorožec vždy siahne po nenápadných vzoroch i farbách. Má rád svetlo fialovú a farby dúhy v kombinácii s bielou.

Fialová v Kozorožcovi evokuje levanduľou prevoňané Provensálsko, ktoré si pomocou vône rád pripomenie aj doma. Túžbu po pokoji a súkromí premietnite do kuchyne a spálne, v ktorých Kozorožec najradšej trávi čas. Pri zariaďovaní sa nebojte ani drevených obkladov či tapiet, ktoré pomôžu navodiť útulnejší pocit.

Kozorožec najradšej trávi čas v kuchyni, zvlášť keď vonia ako levanduľa. • 

 

Top 5